Skip to main content

Regionale poomsaewerking

 

De poomsae werkingscommissie is een nieuwe commissie sinds 2019. Zij overziet alle zaken die te maken hebben met poomsae. Gaande van het opleiden en begeleiden van (internationale) atleten, het opleiden en begeleiden van scheidsrechters tot talentdetectie en selectie van atleten voor internationale wedstrijden.

Regionale trainingen

Elk jaar vinden er 10 regionale trainingen plaats, deze worden vooraf steeds aangekondigd en zijn ook terug te vinden in onze kalender. Tijdens deze regionale trainingen worden er GEEN poomsaes aangeleerd, deze moeten vooraf gekend zijn. De focus van de training ligt op de afwerking, precisie, techniek en uitstraling. Het team van ervaren poomsaetrainers zal de atleten hierin begeleiden en voorbereiden op de internationale competitie.

Praktisch:

Taekwondoïn die GEEN lid zijn van Taekwondo Vlaanderen, maar toch wensen deel te nemen aan deze trainingen dienen eerst contact op te nemen met het secretariaat: Annelies Van Hoofstat | recreatie@taekwondo.be | 011/87.09.19

Poomsaewedstrijden

In Vlaanderen worden er jaarlijks enkele TKDV-erkende poomsaewedstrijden georganiseerd. Deze worden steeds aangekondigd op de website van Martial.Events of TPSS en vind je ook terug op onze kalender. Officiële G1 en G2-tornooien staan aangekondigd op Simply Compete. Let op, hieraan kan je enkel deelnemen mits je een geldige WT-licentie hebt.

Lees zeker het officiële TKDV-poomsaewedstrijdreglement na voordat je hieraan deelneemt.

Selectiereglement poomsae

Het hoogste doel van een poomsae-atleet is deelname aan een Europees- en/of Wereldkampioenschap. Om je hiervoor te selecteren moet je voldoen aan enkele voorwaarden. 

Voor Vlaamse atleten bestaat er een TKDV-selectiereglement als aanvulling op het nationale selectiereglement.