Skip to main content

Interessante sites

Martial Events

Martial Events is één van onze belangrijkste partners op het vlak van computertechnische ondersteuning van taekwondo-toernooien. De samenwerking met deze partner gaat heel breed. Via de website van de IT-partner gebeuren de inschrijvingen, ze leveren de startkaarten aan en waken over het vlotte verloop van de wedstrijd.   

TPSS

TPSS is eveneens een partner op het vlak van computertechnische ondersteuning van taekwondo-toernooien. De samenwerking met deze partner gaat heel breed. Via de website van de IT-partner gebeuren de inschrijvingen, ze leveren de startkaarten aan en waken over het vlotte verloop van de wedstrijd.

Kukkiwon (World Taekwondo Headquarters)

Kukkiwon is het centrum van taekwondo in de wereld en is toonaangevend in de globalisering van taekwondo en de vitalisering van taekwondo als krijgskunst. Kukkiwon reikt officiële dangraden uit en organiseert opleidingen voor trainers.

WT

World Taekwondo is de erkende internationale federatie voor olympisch taekwondo.  Ze streeft beheer, promotie en groei na van de sport taekwondo op wereldwijd vlak. WT organiseert de Grand Slams, wereldkampioenschappen en het taekwondotoernooi op de Olympische Spelen.  

WTE

World Taekwondo is de erkende internationale federatie voor Europees taekwondotoernooien. De WTE is een dochter van World Taekwondo en organiseert onder andere EK's in poomsae en kyorugi voor senioren, junioren en cadetten en Europese G-wedstrijden. 

Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen (van 1969 tot 2015 BLOSO) is het agentschap van de Vlaamse Overheid verantwoordelijk voor het sportbeleid van de Vlaamse gemeenschap. Het bestuur is gevestigd in Brussel. Taekwondo Vlaanderen wordt door Sport Vlaanderen erkend als enige gesubsidieerde taekwondofederatie in Vlaanderen.

WTK Media 

Interessante en goede up to date website over de laatste ontwikkelingen in het internationale taekwondo. Mooi weergegeven met veel fotomateriaal.

Mas.Tkd 

Interessante website met regelmatig updates over wat er gaande is in de taekwondowereld. Van sporttechnisch nieuws tot interviews en verslagen van wedstrijden. Ui