Skip to main content

Vice-president World Taekwondo Generaal Ahmed Fouly overleden

20

Okt 2020

De taekwondofamilie over heel de wereld is in rouw door het overlijden van vice president van World Taekwondo, de Egyptische generaal Ahmed Fouly (70). De alom gerespecteerde Fouly overleed in september aan de gevolgen van een eerder opgelopen hartaanval.

Club info

Op het hoofdkantoor van World Taekwondo kwam het nieuws bijzonder hard aan. WT-president Chungwon Choue verwoordde het verdriet. Choue: “We hebben met Generaal Fouly een groot man verloren. Sinds 2001 was hij lid van de Raad van Bestuur van WT en in 2004 heb ik hem benoemd tot vice-president. In die periode deed hij alles om de krijsgkunst taekwondo en het olympische sparring naar een hoger niveau te tillen. Mede dankzij hem staat World Taekwondo als internationale sportfederatie momenteel zo hoog op de internationale sportladder."

OS

“Dankzij de Generaal heeft het taekwondo in Afrika de voorbije vijftien jaar een enorme boost gekregen,” vertelt Choue. “Hoe verklaar je anders de vijf medailles die Afrika haalde op de Olympische Spelen van RIO 2016? Meer nog, taekwondo is nu één van de populairste vechtsporten op het Afrikaanse continent en dat hebben we allemaal te danken aan de inzet van de Generaal.”

"Mijn broer"

Ook in het persoonlijk leven van WT-voorzitter Choue speelde Generaal Fouly (links op de foto) een grote rol. Choue: “Naast collega’s waren we ook goede vrienden. Ik kon bij hem altijd terecht voor vragen, problemen, twijfels. Of het nu werkgerelateerd of privé was, bij Ahmed kon ik het kwijt. Ik noemde hem soms mijn broer. Dat zegt voldoende. We zullen hem nooit vergeten.”

Taekwondo Vlaanderen wenst de leden van World Taekwondo en de familie van Generaal Fouly veel sterkte in het verwerken van dit enorme verlies.

 

Recent nieuws

Vice-president World Taekwondo Generaal Ahmed Fouly overleden

De taekwondofamilie over heel de wereld is in rouw door het overlijden van vice president van World Taekwondo, de Egyptische generaal Ahmed Fouly (70). De alom gerespecteerde Fouly overleed in september aan de gevolgen van een eerder opgelopen hartaanval.

Lees meer
Djade Lespau is back in business

Nog altijd geen G-toernooien voor onze topsporters in de herfst van 2020! Maar dat betekent niet dat onze topsporters stil zitten. En dat mag zeker gezegd worden van Djade Lespau (19). Na een onderbreking van één jaar heeft de Belgisch-Nederlandse haar topsportcarriere in augustus nieuw leven ingeblazen. Een gesprek met de Hoogstratense jongedame over taekwondo, toekomst en plezier met de vriendinnen.

Lees meer
Topsport recruteert

Van vrijdag 31 juli tot zondag 2 augustus organiseert het Topsport Team een stage voor getalenteerde leden van Taekwondo Vlaanderen. De sessies worden geleid door voormalig werelkampioen en coach Alireza Nassrazadany en door jeugdtrainer Jelle Vicca. De stage verloopt zonder overnachting en gaat door in Averbode (Vlaams Brabant). Deelname is volledig gratis.

Lees meer
Exitstrategie fase 4 - vanaf 1 juli

Op basis van de beslissingen van de veiligheidsraad gelden volgende regels voor fase 4

Lees meer
Taekwondostage 2020

U heeft het ongetwijfeld al vernomen in de media!? De sportkampen in de zomer mogen doorgaan! Dit wil zeggen dat ook onze taekwondostage in augustus groen licht heeft gekregen.

Lees meer
Versoepeling coronamaatregelen voor taekwondo vanaf 8 juni

Vanaf 8 juni kunnen taekwondoïn tot en met 12 jaar opnieuw trainen met delen van materiaal en contact.

Lees meer
Fase 3 exitstrategie vanaf 8 juni

Advies over vechtsportbeoefening vanaf 8 juni. De komende dagen zullen meer details van de genomen beslissingen duidelijker worden. We geven jullie zo snel mogelijk meer informatie, maar rekenen nog even op jullie geduld.

Lees meer
Pictogrammen voor buitensporten volgens de coronamaatregelen

Het vechtsportplatform maakte samen met de vechtsportfederaties volgende pictogrammen met richtlijnen voor buitensporten.

Lees meer