Skip to main content

Versoepeling coronamaatregelen voor taekwondo vanaf 8 juni

06

Jun 2020

Vanaf 8 juni kunnen taekwondoïn tot en met 12 jaar opnieuw trainen met delen van materiaal en contact. Voor +12 jarigen blijft de 1,5 m afstand behouden en er kan materiaal gedeeld worden. Voorkeur gaat uit naar buitentraining. Indien er binnen getraind wordt, moet dit goed voorbereid worden.

Club info

Tot en met 12 jaar

  • Contact: kinderen mogen onderling contact hebben
  • Groep: max 20p. (inclusief trainers)
  • Materiaal: gedeeld materiaal mag. Ontsmetten van al het gebruikte materiaal voor en na elke sessie
  • Accommodatie: ontsmetten van matten, ring, vloer voor en na elke sessie, inschatting ruimte op basis van 10m²/p., douches en kleedkamers dicht
  • Algemene maatregelen hygiëne respecteren

+12 jaar

  • Contact: niet toegestaan, altijd fysieke afstand van 1,5m
  • Groepen: max 20p. (inclusief trainers) mits behoud fysieke afstand
  • Materiaal: gedeeld materiaal mag. Ontsmetten van al het gebruikte materiaal voor en na elke sessie
  • Accommodatie: ontsmetten van matten, ring, vloer voor en na elke sessie, inschatting ruimte op basis van 10m²/p., douches en kleedkamers dicht
  • Algemene maatregelen hygiëne respecteren

De trainers dragen een mondmasker en er is een coronaverantwoordelijke aanwezig. 

Samen met de vechtsportfederaties maakten we een draaiboek op voor fase 3. We rekenen erop dat de Taekwondo Vlaanderen clubs hun verantwoordelijkheid nemen en deze regels raadplegen alvorens deze fase aan te vatten. Voordat men start met binnentrainingen is het absoluut nodig zich hierrond te informeren. Zo zijn er bepaalde regels aangaande toegang tot de zaal en ventilatie. Hou daarbij zeker ook contact met je gemeente en verhuurder van de zaal.

Bij twijfel of vragen kunt u contact opnemen met Taekwondo Vlaanderen.

Draaiboek fase 3 - heropstart vechtsport

Recent nieuws

Vice-president World Taekwondo Generaal Ahmed Fouly overleden

De taekwondofamilie over heel de wereld is in rouw door het overlijden van vice president van World Taekwondo, de Egyptische generaal Ahmed Fouly (70). De alom gerespecteerde Fouly overleed in september aan de gevolgen van een eerder opgelopen hartaanval.

Lees meer
Djade Lespau is back in business

Nog altijd geen G-toernooien voor onze topsporters in de herfst van 2020! Maar dat betekent niet dat onze topsporters stil zitten. En dat mag zeker gezegd worden van Djade Lespau (19). Na een onderbreking van één jaar heeft de Belgisch-Nederlandse haar topsportcarriere in augustus nieuw leven ingeblazen. Een gesprek met de Hoogstratense jongedame over taekwondo, toekomst en plezier met de vriendinnen.

Lees meer
Topsport recruteert

Van vrijdag 31 juli tot zondag 2 augustus organiseert het Topsport Team een stage voor getalenteerde leden van Taekwondo Vlaanderen. De sessies worden geleid door voormalig werelkampioen en coach Alireza Nassrazadany en door jeugdtrainer Jelle Vicca. De stage verloopt zonder overnachting en gaat door in Averbode (Vlaams Brabant). Deelname is volledig gratis.

Lees meer
Exitstrategie fase 4 - vanaf 1 juli

Op basis van de beslissingen van de veiligheidsraad gelden volgende regels voor fase 4

Lees meer
Taekwondostage 2020

U heeft het ongetwijfeld al vernomen in de media!? De sportkampen in de zomer mogen doorgaan! Dit wil zeggen dat ook onze taekwondostage in augustus groen licht heeft gekregen.

Lees meer
Versoepeling coronamaatregelen voor taekwondo vanaf 8 juni

Vanaf 8 juni kunnen taekwondoïn tot en met 12 jaar opnieuw trainen met delen van materiaal en contact.

Lees meer
Fase 3 exitstrategie vanaf 8 juni

Advies over vechtsportbeoefening vanaf 8 juni. De komende dagen zullen meer details van de genomen beslissingen duidelijker worden. We geven jullie zo snel mogelijk meer informatie, maar rekenen nog even op jullie geduld.

Lees meer
Pictogrammen voor buitensporten volgens de coronamaatregelen

Het vechtsportplatform maakte samen met de vechtsportfederaties volgende pictogrammen met richtlijnen voor buitensporten.

Lees meer