Skip to main content

Djade Lespau is back in business

20

Okt 2020

Nog altijd geen G-toernooien voor onze topsporters in de herfst van 2020! Maar dat betekent niet dat onze topsporters stil zitten. En dat mag zeker gezegd worden van Djade Lespau (19). Na een onderbreking van één jaar heeft de Belgisch-Nederlandse haar topsportcarriere in augustus nieuw leven ingeblazen. Een gesprek met de Hoogstratense jongedame over taekwondo, toekomst en plezier met de vriendinnen.

Activiteit

U heeft de naam van Djade Lespau ongetwijfeld al een aantal keren zien passeren in de berichtgeving over sterke prestaties op het hoogste niveau. Maar afgelopen jaar was het bijzonder stil rond Lespau. Logisch ook, Djade stopte in augustus 2019 met taekwondo, maar in augustus pikte ze de draad weer op. Dat vraagt om een woordje uitleg? Lespau: “Vorig jaar wilde ik beginnen aan een studie Rechtspraktijk, maar dat is niet gelukt. De studie bleek te moeilijk. Maar ook de zin in taekwondo begon al snel weer de kop op te steken. Op een bepaald moment heb ik die studie Rechtspraktijk stopgezet en beslist om weer voluit voor taekwondo te gaan”, blikt Djade terug.

De Tijgers

Maar laten we beginnen met het begin. Waar kreeg Djade (spreek uit ‘jaade’ en zeker niet 'jeid' op z’n Engels) de smaak van het taekwondo te pakken? Djade: “Ik had als zesjarig meisje al eens gehoord van taekwondo en wilde graag aansluiten bij een club, maar bij ons in Hoogstraten was geen club. Wel een judoclub, dus daar ging ik eerst daar naartoe. Later ontdekten we dan dat er in het dorp verderop (Taekwondo De Tijgers in Rijkevorsel) wel een club was en dus sloot ik daar aan. Ik ben vrij snel begonnen met wedstrijden en toernooien. Rond mijn zestiende, ben ik beginnen trainen bij taekwondoschool Keumgang in Diest en zo kwam ik in contact met Laurence en de topsportwerking,” vertelt Djade.

Achterstand

Met haar lengte en lange benen heeft Djade Lespau (19) een lichaam dat ideaal is voor sparring. Lespau: “Ik mag niet klagen maar resultaten behaal je toch vooral door hard werken op training en met veel inzet.” En die resultaten mogen er zijn bij Djade. Na haar overstap van de junioren naar de senioren pakte ze brons op de G1 van Riga 2018 en héél knap brons op de G2 van Lommel 2019, telkens in de klasse -62. Djade: “Ik hoop snel weer met die resultaten aan te pikken. Maar door een jaar te stoppen, heb ik nu natuurlijk wat achterstand in te halen. In augustus heb ik de trainingen hervat en langzaam kom ik weer dichter bij mijn oude niveau. Maar het zal nog een tijdje duren. Daarom komt de corona mij ook niet zo slecht uit." Djade:"Zoals het er nu naar uitziet, hervatten onze competities in februari 2021. Of ik er dan al volledig ga staan, weet ik niet? Ik werk alvast zo hard dik kan.” Ook op studievlak heeft Djade een nieuwe uitdaging gevonden. Ze studeert nu event – en projectmanagement. Een opleiding die haar meer zou moeten liggen en ze kan combineren met topsport-taekwondo.

 

 

Recent nieuws

Vice-president World Taekwondo Generaal Ahmed Fouly overleden

De taekwondofamilie over heel de wereld is in rouw door het overlijden van vice president van World Taekwondo, de Egyptische generaal Ahmed Fouly (70). De alom gerespecteerde Fouly overleed in september aan de gevolgen van een eerder opgelopen hartaanval.

Lees meer
Djade Lespau is back in business

Nog altijd geen G-toernooien voor onze topsporters in de herfst van 2020! Maar dat betekent niet dat onze topsporters stil zitten. En dat mag zeker gezegd worden van Djade Lespau (19). Na een onderbreking van één jaar heeft de Belgisch-Nederlandse haar topsportcarriere in augustus nieuw leven ingeblazen. Een gesprek met de Hoogstratense jongedame over taekwondo, toekomst en plezier met de vriendinnen.

Lees meer
Topsport recruteert

Van vrijdag 31 juli tot zondag 2 augustus organiseert het Topsport Team een stage voor getalenteerde leden van Taekwondo Vlaanderen. De sessies worden geleid door voormalig werelkampioen en coach Alireza Nassrazadany en door jeugdtrainer Jelle Vicca. De stage verloopt zonder overnachting en gaat door in Averbode (Vlaams Brabant). Deelname is volledig gratis.

Lees meer
Exitstrategie fase 4 - vanaf 1 juli

Op basis van de beslissingen van de veiligheidsraad gelden volgende regels voor fase 4

Lees meer
Taekwondostage 2020

U heeft het ongetwijfeld al vernomen in de media!? De sportkampen in de zomer mogen doorgaan! Dit wil zeggen dat ook onze taekwondostage in augustus groen licht heeft gekregen.

Lees meer
Versoepeling coronamaatregelen voor taekwondo vanaf 8 juni

Vanaf 8 juni kunnen taekwondoïn tot en met 12 jaar opnieuw trainen met delen van materiaal en contact.

Lees meer
Fase 3 exitstrategie vanaf 8 juni

Advies over vechtsportbeoefening vanaf 8 juni. De komende dagen zullen meer details van de genomen beslissingen duidelijker worden. We geven jullie zo snel mogelijk meer informatie, maar rekenen nog even op jullie geduld.

Lees meer
Pictogrammen voor buitensporten volgens de coronamaatregelen

Het vechtsportplatform maakte samen met de vechtsportfederaties volgende pictogrammen met richtlijnen voor buitensporten.

Lees meer